Jeg har som enkelte har blitt oppmerksomme på blitt bedre og mer interessert i kjøkken og relatert utstyr. Jeg har kommet til at jeg liker å lage mat, og da gjerne finne nye ting å lage. I dag var det brettspillkveld hos meg, hvor jeg serverte burgere først, men de har jeg allerede fortalt om. Tidligere i uka prøvde jeg derimot noe nytt.
Til dette trenger man:
Bunn:
4 fullkornslefser som flettes sammen til en stor flate. Gjerne sånne man bruker til wraps eller taco, men pass på at man bruker fullkorn. Alt annet er jo usunt ;p
Fyll:
Tacosaus (jeg bruker hot, men medium eller mild funker sikkert også, i likhet med annen tomatbasert saus.
1 stor champingon i skiver
1/2 løk
en liten boks mais
revet ost
paprika i biter eller strimler eller hva man nå liker
tacokrydder
en halv kopp vann
byggris (jeg var i butikken samme dag som jeg skulle lage det og lurte på hva jeg skulle bruke i stedet for kjøtt, da jeg gjerne liker å dele fruktene mine gastronomiske ferdigheter med Inga. På et eller annet tidspunkt stirret en boks byggris opp på meg. Jeg er fremdeles ikke sikker på hva det er for noe, men fullkorn var det ihvertfall og det fungerte).
Kok byggrisen som anvist på pakningen mens du gjør klar bunnen. Hiv på alt i den rekkefølgen som føles mest naturlig (Saus først. Alt utover det er opp til den enkelte). Stek byggrisen når den er ferdigkokt(vent litt... var det byggris, eller var det rugris? Nå ble jeg sannelig litt usikker). Hell på tacokrydder og fyll på med passe mengde vann slik at krydderet bedre tas opp av bygg- (eller rug)risen (eh... vent igjen. var det havreris det het?). Sørg for at det ikke svir seg. Når hveterisen(?) er ferdig, fordel utover over resten av fyller før du strør på noe ost.
Sett i ovnen, la den stå på 225´ til den er ferdig.
Jeg lurer på om jeg skal kalle det en vegetarisk taco/pizza hybrid med et ubestemmelig kornsortrisfyll, men jeg er litt erdd for at det blir et litt vel langt navn når jeg engang skal redigere kokeboka mi.
Blir mer og mer imponert over dine gastronomiske ferdigheter! Dette må vel være alternativet til grandiosa uten bunn?
SvarSlettnærmeste jeg har kommet så langt ^_^
SvarSlett