onsdag 18. februar 2009

Superhelter igjen.

I går leste jeg om en film som er under planlegging. Denne skal handle om Green Arrow, en grønnkledt bueskytter som ikke må forveksles med Green Lantern eller Green Hornet, eller noen andre av de grønnkledte superheltene i DC-universet. Ikke Robin Hood heller, for den del. Selv om den fysiske likheten riktignok er slående. Det jeg fant interessant med nyheten var at ut fra ideen skulle vi bare få se Green Arrow i de første 10 minuttene av filmen, før fokuset skal gå til et fengsel for skurker med superkrefter som hans alter ego Oliver Queen skal rømme fra. Hvis noen av de mer nerdete anlagte kjenner igjen navnet, er det nok fordi han stikker innom TV-serien Smallville innimellom. Jeg må innrømme at jeg ikke vet helt hvem mannen er og hva han gjør, rent bortsett fra at han er grønnkledt, har bukkesjegg og liker å leke med pil og bue, men en superheltfilm hvor man får se helten som superhelt kun i ti minutter er verdt et hevet øyenbryn, om ikke annet.

Kan forresten folk snart slutte å kritisere den nyeste Indiana Jones-filmen for å ha lagt inn aliens som guder for gamle sivilisasjoner? Tidligere filmer om mannen inneholder Den hellige Gral som for anledningen gjør dødelig gift om til ungdomskilden, Arken hvor de ti bud ble oppbevart som i denne utgaven skyter laserstråler, og mystiske gule steiner som blir til magisk kraft hvis man roper ut et kommandoord. Det eneste utypiske med filmen var at Indiana Jones overlevde en atombombeeksplosjon ved å hoppe inn i et kjøleskap.

2 kommentarer:

  1. Hehe, har du støytt på ein kritikk i det siste?
    Forresten, det eg spør meg om er kvifor i all vidaste villaste Oliver Queen sit i fengsel for superskurkar i utgangspunktet, og om nokon er det minste interessert i å sjå ein fyr i grøn lateks (utan denne lateksen) bryta seg ut frå eit slikt fengsel (antakeleg utan hjelp frå dei andre superskurkane, men who knows? Kan jo vera eit nytt fengselsopprør, berre med ein superheltvri?)

    SvarSlett
  2. Regner med at forklaringen på hvorfor han er i fengsel blir lagt inn i de første ti minuttene, sammen med det lille vi ser av drakten.

    Så er han vel ikke akkurat kjent for å være helt på supermanns nivå når det gjelder moral og normer heller.

    SvarSlett